Zaostřeno na Jizerky. Jubilejní 10. ročník soutěže je tady. Přihlásíte se?

5. květen 2020

Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody vyhlásila 10. ročník benefiční fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky. Nejlepší snímky se objeví v kalendáři na rok 2021. Výtěžek z jeho prodeje půjde tradičně na pomoc Jizerským horám.

Čtěte také

Cílem projektu je představit široké veřejnosti pohledy především na scenérie a zákoutí jizerskohorského pohoří očima fotografů a tím povzbudit zájem lidí o přírodu. A také snaha připomenout, že tato často velmi cenná místa bychom měli intenzivně chránit. Z nejlepších fotografií, které autoři do soutěže pošlou, vznikne kalendář na rok 2021. Peníze z jeho prodeje nadace investuje do zlepšení návštěvnické infrastruktury Jizerských hor. Za uplynulých 9 let díky tomu vybrala už stovky tisíc korun, které významně pomohly k záchraně a obnově pohoří, jak potvrdil i ředitel nadace, člen strany Zelených a liberecký zastupitel za Změnu pro Liberec, Ondřej Petrovský.

Jak se přihlásit

Každý autor může do soutěže e-mailem, nebo poštou poslat maximálně 4 fotografie Jizerských hor. Pořadatelé přijímají fotografie jak v elektronické, tak i tradiční, papírové podobě. Podmínkou je, aby záběry byly kvůli formátu připravovaného kalendáře pořízené na šířku a velikost delší strany u každého ze snímků byla minimálně 28 centimetrů. Uzávěrku letos pořadatelé stanovili na 5. června. Hodnocení snímků bude mít na starost odborná porota. Jednu z fotografií vybírá i veřejnost prostřednictvím internetového hlasování.

Podrobnosti k soutěži i kalendáři je možné najít na webové stránce www.nadaceivanadejmala.cz.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.