OBRAZEM: Ohlédnutí za letošní legendou Jizerských hor. 53 ročník Jizerské 50 je za námi

Ještě před týdnem se nad oblíbeným běžkařským závodem stahovala mračna. Počasí se ale nakonec umoudřilo. Nabídlo ideální podmínky a také sportovní zážitek, na který se jen tak nezapomene.

Mužskou kategorii ovládl Nor Andreas Nyggaard. Ženám kralovala Švédka Britta Norgrenová. Pátá, jen dvě příčky za stupni vítězů, skončila nejlepší Češka Kateřina Smutná. Ještě před závodem myslela i na stupně vítězů; jak pak přiznala v cíli, závod samotný byl pro ní hodně náročný. O vítězce se vlastně rozhodlo už těsně po startu. Britta Norgrenová s Linou Korsgrenovou nasadily tempo, kterým ostatní nestačily.

53. ročník ČEZ Jizerské 50 měl za celé tři závodní dny 8 141 účastníků, což znamená překonání loňského rekordu o neuvěřitelných 434 závodníků.

Zdroj: Tisková zpráva Jizerská 50

Z českých reprezentantů byl nejlepší 20. Jiří Pliska. O 8 míst za ním skončil Václav Sedláček a 34. dojel trojnásobný vítěz závodu Stanislav Řezáč. Ten se, podle svých slov, na trati vydal ze všech sil. Po průjezdu cílem ale nezapomněl pochválit organizátory 53. ročníku.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související