Zaměstnanci libereckých chráněných dílen nezahálejí. A nabízejí i plno valentýnských dárků

10. únor 2021 17:03

Blíží se svátek lásky Den svatého Valentýna. Možná zrovna i vy koukáte po nějakém milém dárečku pro toho, koho milujete. Redaktorka Ivana Bernáthová pro vás má tip.

Regály plné milých dárečků pro blížící se Den svatého Valentýna nabízejí chráněné dílny v Liberci.  I v době koronavirové krize jedou zaměstnanci sdružení Tulipan a D.R.A.K.  na sto procent. Nikdo nepřišel o práci, hlavně díky řadě nových nápadů a zakázek, které chráněné dílny získaly.

V Tulipanu mají novou zakázku, montují kabely pro ovládání funkce automobilových dveří

D.R.A.K. i Tulipan v době koronavirové krize zkvalitnily své e-shopy. Stačí pár kliknutí na ikonky na webech obou sdružení a objednané hračky, speciální svíčky měnící barvu a další výrobky zaměstnanci ihned expedují zákazníkům. Nové zakázky vylepšily ekonomiku obou sdružení. V Tulipanu například montují svazky kabelů do dveří aut, jak vysvětlila ředitelka Zora Machartová.

V D.R.A.K.u zase stále šijí roušky pro nejrůznější firmy, jak připomněla vedoucí sdružení Lenka Bobvošová, a přibyly jim i další zakázky; velikonoční dekorace, teplé oblečky pro pejsky a ochranné rukavice s návleky. Do Egypta se chystají roztomilí medvídci Nebojsové, zájem je i o skákací gumy, které milovaly naše maminky a babičky.

A v na psychiku náročné době jsou hodně žádané korálkové lapače snů, paní Mirka v reportáži vysvětlila, jak je dělá. Provozní ředitel Tulipanu Jaroslav Janda naší kolegyni ještě představil nápadité valentýnské dárky, které chráněná dílna nabízí a Adéla Bartošová ze sousední dílny sdružení D.R.A.K. přidala tip na roztomilou valentýnku, poslechněte si to.

Tržby Tulipanu loni klesly o pětinu, D.R.A.K. si je udržel stejné jako v předchozím roce. Obě chráněné dílny neustále bojují o každou zakázku, aby nemusely nikoho propustit.

Spustit audio

Související