Vánoční strom splněných přání sbírá v Liberci dárky pro opuštěné děti. Letos už po čtyřiadvacáté

4. prosinec 2021

Také letos mohou lidé obdarovat děti z dětských domovů. Do 13. prosince se mohou zapojit v Liberci do charitativní akce Vánoční strom splněných přání.

Čtěte také

Lidé mohou obdarovat děti z dětských domovů prostřednictvím charitativní akce Vánoční strom splněných přání. V Nákupní galerii Plaza v Liberci si dárci vyberou z bezmála 500 lístků s přáním a koupí dárek konkrétnímu dítěti z dětského domova. Organizátorku Květoslavu Pěčkovou před lety inspirovala podobná akce v hlavním městě.

Podle Květoslavy Pěčkové nákladnější dárky pořizují většinou s přispěním sponzorů. Někteří lidé ale koupí sami i dražší věci. „Netřídíme dárky, co tam děti napíšou. A kupodivu ty drahé dárky se plní. Například tablet, nebo telefon, ty děti to dostanou,“ popsala.

Vánoční strom splněných přání v Liberci plní dětem z dětských domovů jejich sny už 24 let. Administrativně začíná akce vlastně už v září, kdy organizátoři oslovují dětské domovy. Náročné to tedy podle Květoslavy Pěčkové je nejen před spuštěním samotné akce.

Dárky mohou lidé nosit do liberecké Nákupní galerie Plaza do 13. prosince.

S paní Pěčkovou a dobrovolnicí Terezou Kostrinskou natáčel redaktor Tomáš Mařas. Poslechněte si reportáž od stromu splněných přání.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.