V Libereckém kraji se mění jízdní řády. Změny začnou platit v neděli 5. března

3. březen 2023 11:19

Cestující v Libereckém kraji si budou muset opět zvyknout na změny v jízdních řádech. Platit začnou v neděli. Které autobusy budou jezdit v jiných časech, na kterých linkách přibylo spojů, nebo které zastávky budou nově jen na objednání, zjistila redaktorka Eva Malá.

Čtěte také

Březnové změny jízdních řádů jsou podle mluvčího společnosti KORID LK, tedy koordinátora veřejné dopravy v Libereckém kraji, Jana Maxy pouze drobné. Slaďují se už změněné jízdní řády z prosince roku 2022. I tak největší změny cestující zaznamenají na Českolipsku, a to ve směru na Prahu.

Přibude i jeden nový spoj, v odpoledních hodinách na lince 462 mezi Českou Lípou a Volfarticemi. Autobus nově pojede ve 14 hodin a také ve 14:29. Důvodem je posílení přepravy dětí, které se vracejí ze škol.

Například mezi Libercem a Českým Dubem bude jezdit nový spoj číslo 73, který nahradí spoj číslo 55 ve dnech školního vyučování.

Zastávka Jeřmanice na trase spoje číslo 18 se změní na režim radiobus. To znamená, že pokud cestující bude chtít, aby na ní autobus zastavil, bude si to muset na dispečinku objednat. Další převedení spojů na radiobusy jsou na linkách 864 z Turnova na Železný Brod a z Tanvaldu na Vrchlabí.

Na lince 81 z Českého Dubu do Proseče pod Ještědem také dopravce zavede nový pár spojů v době školního vyučování. Nová zastávka bude v Harrachově v Novém Světě na Mýtě.

Podrobné informace jsou na webu iidol.cz

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související