V Jablonci nad Nisou začíná jarní úklid ulic. Lidé by měli přeparkovat auta, upozorňuje magistrát

20. březen 2023 09:22

Do ulic v Jablonci nad Nisou vyrážejí metací a kropicí vozy, začíná jarní úklid města. Díky mírné zimě ho tamní Technické služby mohly zahájit dřív než v předchozích letech. Pokud počasí vydrží, potrvá čištění ulic a chodníků 9 týdnů.

Magistrát upozorňuje řidiče, aby sledovali značení, kdy se má uklízet v jejich ulici. Technické služby na to upozorní vždy týden předem na cedulích. Motoristé tak budou vědět termín, kdy mají svá auta přeparkovat jinam. Jablonec totiž letos plánuje odtáhnout všechny vozy, které zůstanou v ulici stát v době jejího čištění.

„Protože v minulosti řidiči často upozornění nerespektovali, tak je letos městská policie prostě nechá odtáhnout. Je to problém opravdu velký. Technické služby se na místa, kde auta stála, musely vracet, aby uklidily dodatečně. Mnohdy nebylo možné uklidit vůbec, a pak na takových místech zůstával štěrk ze zimních posypů,“ uvedla jablonecká mluvčí Jana Fričová.

Úklid města bude probíhat postupně. Podle vedoucího oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu Martina Černého se uklízení jednotlivých lokalit ve městě cyklicky posunuje.

„Vždy se začíná v centru, k němuž se letos připojí okolí přehrady a ulice Palackého. Následovat bude oblast Vrkoslavic, Dobré Vody a Kokonína, Žižkova vrchu a ulice Na Vršku. Dále se úklid přesune na Bártlův vrch a oblast kolem Novoveské ulice, Proseče, Šumavy a Jabloneckých Pasek. Začátkem května bude následovat oblast Rýnovic, Lukášova a Mšena a vše zakončí úklid kolem nemocnice a Vrchlického sadů.“

autoři: Jana Pavlíčková , Jan Žíla , reČRoL | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související