V Jablonci nad Nisou otevřeli arénu pro judisty. Cvičit v ní ale může každý

16. září 2020 15:32

Novou judo arénu otevřeli dnes v Jablonci nad Nisou. Hala bude sloužit nejen tamnímu oddílu judistů, ale také dalším sportovcům, policii a veřejnosti.

Aréna je v přístavbě staré budovy ve sportovním areálu Střelnice. Kromě hlavní tělocvičny s judo podložkami zvanými tatami jsou tam i další sportovní koutky. V jedné místnosti se mohou sportovci soustředit na míčové hry, v další je prostor pro kardio fitness tréninky.

Nová jablonecká judo aréna je ve sportovním areálu Střelnice

„Co je pro nás nové, je ten velký prostor. Na takovém prostoru jablonečtí judisté nikdy netrénovali. A také zázemí, které tady je, protože v téhle budově je zároveň posilovna, sauna, kardio fitness. Judo totiž není jen o tom házení, o tatami, ale je to fyzické přípravě, o regeneraci,“ říká předseda oddílu Michael Man.

Fyzickou přípravu tady plánuje dělat městská policie a cvičit tu budou i děti z atletických oddílů. Po předchozí domluvě se do judo areny může objednat kdokoliv, kdo by si chtěl přijít zacvičit. Hala stála 49 milionů korun, 18 milionů získal Jablonec jako dotaci.

autoři: sas , reČRoL
Spustit audio

Související