Jablonec obral Plzeň o body, a nastartoval tak sparťanské oslavy mistrovského titulu

5. květen 2014

Fotbalisté Jablonce se včera stali možná nejoblíbenějším soupeřem Sparty. Ve středu porazili Pražané Severočechy 4:0, a vystavili jim tak stopku v cestě do pohárového finále, přesto se včera Jablonečtí zachovali k mužstvu z Letné dosti vstřícně. V utkání 27. kola Gambrinus ligy totiž při remíze 2:2 obrali o body druhou Plzeň, a na dálku tak dotlačili Spartu do pomyslného cíle v cestě za mistrovským titulem.

O tom, že se Sparta stane mistrem, už je delší dobu víceméně jasno, matematicky se ale o jejím triumfu rozhodlo až v neděli. Právě Plzeň přitom mohla sparťanské oslavy alespoň o týden odložit, to by však musela zvítězit v Jablonci. Jenže, tak se nestalo.

„Chtěli jsme jim to ztížit, aby slavili co nejpozději. Ale bohužel se nám to nepovedlo,“ zklamaně vysvětloval po remíze 2:2 záložník Viktorie Jan Kovařík.

Jedním z důvodů už nedělních oslav sparťanů je jablonecký Jan Kopic, který vstřelil obě branky svého mužstva. A po utkání proto rozdával úsměvy. „Dva góly proti Plzni, to se vždycky počítá. Jsem za to hodně rád, ale ještě zbývají tři zápasy, takže doufám, že nějaké branky přidám,“ věří si Kopic i do závěrečných ligových kol.

Jeho dvě nedělní branky potěšily kromě domácích příznivců také fanoušky a hráče Sparty. Že by snad ale Baumit nastupoval do utkání s ambicí pomoci Pražanům k titulu, to mladý záložník odmítá.

„To vůbec ne, my to skoro ani nevěděli. Myslím, že i Sparta by byla radši, kdyby si to pak uhrála sama a mohla slavit rovnou po zápase s Olomoucí.“

A se slovy dvougólového střelce a souhlasí také jablonecký trenér Roman Skuhravý.

„Já si myslím, že Sparta by ten titul získala i bez nás, vůbec jsem to tedy v hlavě neměl. My jsme prostě chtěli uspět stejně tak, jako chceme uspět v těch zbývajících zápasech. Jsme sami sobě něco dlužní, takže jsme to rozhodně nevnímali tak, že můžeme získat titul pro Spartu. Získala by ho sama,“ dodává kouč devátého mužstva tabulky.

autor: David Nyč
Spustit audio