V Jablonci nad Nisou mají nové pečovatelky roku. Které to jsou?

10. září 2020 14:41
Zprávy

Během Koncertu proti násilí na seniorech předali primátor Jiří Čeřovský a jeho náměstek David Mánek osmi ženám ocenění Jablonecká pečovatelka roku 2020.

Ocenění Jablonecká pečovatelka roku 2020 získaly:

 

RENATA KUBÍNKOVÁ

Centrum sociálních služeb Jablonec nad Nisou, v sociálních službách pracuje 11 let

Renata Kubínková  absolvovala před 10 lety kurz pracovníka v sociálních službách a byla přijata na místo pečovatelky do CSS. Podle zaměstnavatele má paní Renata blahodárný úsměv, pochopení pro uživatele, pěkné slovo a také něco navíc – lidskost.

 

PETRA FEJKOVÁ

Centrum pro zdravotně postižené LK, v sociálních službách 3,5 roku

Paní Petra pracuje na pozici asistent lidí se zdravotním postižením a seniorů. Ke klientům přináší optimistickou náladu, umí naslouchat mnohdy nelehkým životním situacím a trápením. Je vždy vstřícná, laskavá a klienty umí nenásilně motivovat a povzbudit. Má dobré nápady a postřehy z praxe, jimiž obohacuje a inspiruje i své kolegy.

 

JARMILA MACHOVÁ

Diakonie ČCE – středisko Jablonec nad Nisou, 13 let praxe

Paní Jarmila je výbornou pečovatelkou i členkou týmu. Díky svým zkušenostem je oporou všem kolegyním. V roce 2012 získala ocenění Pracovník v sociálních službách Libereckého kraje a celorepublikové ocenění Pečovatelka roku. Jejího nadhledu, profesních zkušeností i lidského přístupu ke klientům si v Diakonii ČCE velmi váží.

 

MARCELA TURKOVÁ

Domov a centrum denních služeb, 15 let praxe

Paní Marcela je velmi výrazná osoba v týmu domova. Vždy je v dobré náladě, smíchem nešetří, nic jí není zatěžko, nic není problém. Uživatelky a kolegyně ji mají velmi rády. Všem pomůže, poradí. Paní Marcela je vedoucí domácnosti, kterou perfektně zvládá. O nominaci v Domově a centru sociálních služeb vůbec nepřemýšleli, jednoznačně se shodli.

 

RENATA KRYŠTOFOVÁ

Domov seniorů U Přehrady, 3 roky praxe

Paní Renata je pracovitá, laskavá, vždy má po ruce dobré slovo, hezkou píseň. Je obětavá, loajální, prostě skvělá – říkají o ní zaměstnanci Domova seniorů U přehrady.

 

VERONIKA GOROŠOVÁ

Hospic sv. Zdislavy, 7 let praxe

Paní Veronika je moc šikovná, ochotná, empatická a zkušená pečovatelka.  V rodině klientů je schopna odezírat a řešit měnící se potřeby, které přicházejí s postupující nemocí. Umí poslouchat, ale hlavně naslouchat.

 

VIERA TÓTHOVÁ

Domov důchodců Jablonecké Paseky, 3,5 let praxe

Paní Viera je velmi pracovitá a lidská. Klienti si často na sesternu přichází vyžádat právě její pomoc. Nikdy neřekne – teď nemůžu – vždy ze sebe vydá maximum a všichni si ji v paseckém domově důchodců za to velmi váží. Říká, že práce se seniory ji stále obohacuje a těší, baví ji komunikovat s lidmi, plnit jejich osobní přání.

 

VĚRA KOVÁŘOVÁ

Rodina 24, 7 let praxe

Paní Věra je významným členem týmu osobních asistentů. Vytváří prostředí důvěry a bezpečí. Klienty podporuje v samostatnosti a při činnostech, na které nestačí, je jejich prodlouženou rukou.

Zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou

Na začátku září pořádalo statutární město Jablonec nad Nisou společně s Centrem sociálních služeb už 10. ročník Koncertu proti násilí na seniorech v jabloneckém městském divadle. Při této příležitosti předal primátor města Jiří Čeřovský a náměstek David Mánek osmi ženám ocenění Jablonecká pečovatelka roku 2020. Město na ocenění spolupracuje s Diakonií Českobratrské církve evangelické – středisko Jablonec nad Nisou. Kandidáty na ocenění nominují jednotliví poskytovatelé sociálních služeb, kteří pracují na území města nebo Jablonečanům služby nabízí.

Hradišťan na Koncertě proti násilí na seniorech v Jablonci nad Nisou

Na koncertě vystoupilo hudební sdružení Hradišťan s Jurou Pavlicou a Alicí Holubovou.

autoři: Jana Fričová , Johana Tománková | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související