Věk nemusí být překážkou sportu. V Liberci závodili senioři v rychlé chůzi

16. září 2020 12:13

O liberecký závod v rychlé chůzi nazvaný Seniorská míle byl velký zájem. Na trať  v úterý vyrazilo přes šedesát závodníků. Populární sportovní akci pořádalo Komunitní středisko Kontakt už po třinácté.

Na trať dlouhou 1600 metrů, která začínala i končila v libereckém Ekoparku, vyrazilo v úterý 61 seniorů. Někteří měli trekové hole, jiní hůlku. Někteří vyrazili rozvážně, jiní nasadili hned po startu ostré tempo. Hodně závodníků se zúčastnilo opakovaně. Dorazili nejen senioři z Liberce, ale i z Jablonecka a Frýdlantska.

Nejstarší závodnici Evě Reinbergerové bylo téměř devadesát let. „Seniorská míle pro mě znamená to, že sportuju ještě v těchhle letech, a že jsem veselá, že mám radost, sejdeme se s lidmi,“ komentovala Eva Reinbergerová, která se sice neumístila mezi prvními, na stupeň vítězů se přesto postavila.

Stupně vítězů - první byli Marie Nosková a Miroslav Červa, třetí místo vybojovala Eva Doleželová. Na stupeň vítězů se postavila i nejstarší závodnice Eva Reinbergerová

V závodu totiž nebylo uděleno druhé místo, protože do cíle dorazili současně Marie Nosková a Miroslav Červa. Třetí pak byla Eva Doleželová. Na prázdný druhý stupeň vítězů se tak symbolicky postavila Eva Reinbergerová, která ostatní převýšila věkem.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související