Umím i zařvat, ale není jednoduché mě k tomu donutit, říká nový krajský ředitel policie

Po 30 letech služby u policie byl 5. února 2021 plukovník Ondřej Musil jmenován ředitelem Krajského ředitelství policie v Libereckém kraji. Po měsíci ve funkci přijal naše pozvání a byl hostem Pavla Kudrny v Dopoledni pod Ještědem.

Vychází spousta opatření, kdy jedno upravuje druhé, a lidé se v nich často nevyznají…
Ondřej Musil

Čtěte také

Jaký byl první měsíc ve funkci a jaké jsou nejbližší plány nového ředitele? K čemu budou krajští policisté využívat koně, které se chystají pořídit a co všechno je potřeba pro zřízení služební hipologie připravit? Jak Ondřej Musil hodnotí současnou situaci a všeobecné dodržování vládních nařízení; nakolik je lidé dodržují a jak s policií komunikují? Co policisté můžou od lidí, kteří například překračují hranice okresu, chtít a v jaké formě? Jaké prostředky „vymáhání“ mohou policisté využít? Ovlivnil koronavirus kriminalitu a nehodovost v našem kraji, a jak? A Ondřej Musil nám také prozradil, co rád dělá ve volném čase. Poslechněte si rozhovor.

Plk. Ondřej Musil

Plk. Ing. Ondřej Musil

je u policie od roku 1992. Jeho policejní kariéra začala na Okresním ředitelství Jablonec nad Nisou. Od roku 2009 řídil jako vedoucí Územní odbor Jablonec nad Nisou službu kriminální policie a vyšetřování.  V roce 2010 se stal náměstkem ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování na vznikajícím Krajském ředitelství policie Libereckého kraje. 5. 2. 2021 ho policejní prezident jmenoval na pozici ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související