Tipy na víkend v Libereckém kraji: Řízkobraní s řezbáři, Revizor na Sychrově, funk v Turnově, alterna v Liberci

27. červen 2024

Vyberte si z našich tipů, jak strávit poslední červnový a první prázdninový víkend v Libereckém kraji.

Řízkobraní a dřevosochání v Peřimově

V sobotu 29. června se v Peřimově u Jilemnice koná řízkobraní a dřevosochání betlémů v životní velikosti. Řezbáři začnou pracovat na svých dílech v 10 hodin, řízky provoní Peřimov od 12 hodin. Sochaři zakončí své práce kolem 16. hodiny, na večer je ale připravený program s hudebním doprovodem.

Revizor na Sychrově

V pátek 28. a v sobotu 29. června můžete shlédnout divadelní představení Revizor v netradičním prostředí – na nádvoří Státního zámku Sychrov. Představení klasického díla Nikolaje Vasiljeviče Gogola v podání Městského divadla Mladá Boleslav začínají vždy v 20.30.

Funk na konec školního roku

Kultura Turnov připravila na pátek 28. června 19. ročník tradiční akce Funkin’ Turnov. V kulturním centru Střelnice začne několik hudebních skupin hrát letní rytmy už v 17.30.

Léto na náměstí

V Liberci se opět koná tradiční akce Léto na náměstí. Na pátek 28. června je připravený koncert libereckých Bloody Capes, River House a Skyburn. Alternativní rock rozezní náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci v 19 hodin.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autor: reČRoL | zdroj: webové stránky zmíněných pořadatelů
Spustit audio

Související