Tatrhy ve stínu Zauhlovačky. Putovní trhy se tentokrát konají ve Vratislavicích

U bývalé zauhlovací věže ve Vratislavicích nad Nisou, v areálu někdejší továrny na výrobu koberců, se v sobotu odpoledne budou konat populární putovní Tatrhy. Na co se můžou návštěvníci těšit, to zjišťoval redaktor David Hamr.

 

Jitky Jakubičkové se ptal David Hamr

„Jsou to moderní městské trhy, kde si můžete odpočinout, ale taky zažít zábavu a něco dobrého nakoupit domů. Tatrhy se nebudou rozprostírat jenom kolem věže, ale povedou i nahoru do parku, nad věž i nad celý areál,“ popsala letošní ročník Jitka Jakubičková ze sdružení AvantgArt, které se o vratislavickou technickou památku stará.

A jak došlo ke spojení obou regionálních kulturních fenoménů? „Znám pořadatele Tatrhů a stejně jako já, tak i pan starosta si přál tady ve Vratislavicích něco podobného uspořádat, tak jsme se sešli a naplánovali to. A protože tady kulturní akce běžně pořádáme a letos jsme nemohli udělat náš benefiční festival, tak aspoň toto kulturní zpestření,“ vysvětlila Jakubičková.

Tatrhy v Liberci

Tatrhy už tradičně nabídnou široký výběr pochutin, nápojů, různých produktů domácí i rukodělné výroby. Připraven je i doprovodný program. „Budou tady dvě hudební stage, divadlo pro děti, bubenická show, poníci, kolotoč a dokonce i labutě. A díky tomu, že Tatrhy budou až do večera, tak se můžete těšit na světelné expozice uvnitř parku, ve věži a po celé cestě,“ prozradila za pořadatele Jitka Jakubičková.

autoři: David Hamr , reČRoL
Spustit audio

Související