ROZHOVOR: Smělý „sen“ libereckého spolku Kultura se stává skutečností. Majáles 2021 bude!

14. květen 2021

Rozvolňování vládních opatření umožňuje od 17. května pořádat mimo jiné venkovní kulturní akce s účastí publika do počtu 500 lidí a za dodržení určitých podmínek. Nakonec to bude erupce štěstí a radosti, každý den se ale něco mění, říká mimo jiné v rozhovoru jeden z organizátorů, Marek Ottl.

Čtěte také

V zámeckém parku v srdci Vratislavic nad Nisou se ve dnech 21. – 23. května bude konat letošní liberecký Majáles. Vystoupí na něm 14 kapel, účastnit se budou také herci libereckého Divadla F. X. Šaldy, připravuje se i doprovodný program pro děti. A pro organizátory, kteří do poslední chvíle čekali na vyjádření vlády ohledně postupného rozvolňování, to ve dnech před zahájením tolik očekáváné kulturní události znamená hodně adrenalinu.

Redaktor David Hamr si do pravidelného pořadu Kultura pod Ještědem pozval jednoho z hlavních organizátorů festivalu, a kapelníka libereckého Big’O’Bandu v jedné osobě, Marka Ottla. S čím se pořadatel akce jako je Majáles potýká v době, kdy se pravidla pro pořádání podobných akcí mění prakticky denně? Za jakých opatření se první venkovní kulturní akce po několika měsících může uskutečnit? A kdo na libereckém Majálesu 2021 nakonec vystoupí? Poslechněte si rozhovor.

autoři: David Hamr , reČRoL
Spustit audio

Související