Rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn pokročila, na zimu budou v obou směrech 2 pruhy

12. prosinec 2020 06:00

Krajský úřad Libereckého kraje povolil používání nového levého jízdního pásu silnice I/35 ve směru z Liberce do Turnova, včetně mostu přes větev mimoúrovňové křižovatky. V zimním období povede doprava novostavbou jízdního pásu.

Opravy křižovatky Rádelský mlýn

Rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky silnic I/35 a I/65 Rádelský mlýn pokročila do další fáze. Od 13. prosince budou moct řidiči celé zimní období využívat dva jízdní pruhy v obou směrech. „Od poloviny února roku 2021 dojde z důvodu pokračování výstavby opět ke změně režimu na hlavní trase silnice. Na dva týdny bude provoz v režimu 1 + 1 jízdní pruh a od března až do konce roku bude režim 2 + 1 jízdní pruhy,“ řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Kromě novostavby jízdního pásu od Liberce na Turnov už stojí část mostní estakády, která bude jednosměrnou větví pro odbočení z Liberce na Jablonec nad Nisou. Dokončené jsou také práce na svedení Jeřmanického potoka do krytého koryta. Rekonstrukcí prošla původní opěrná zeď, která vede podél koryta řeky Mohelky. V případě příznivých klimatických podmínek budou stavební práce probíhat i v zimních měsících. Zhotovitel v zimním období počítá s pracemi na rameni silnice I/65 vedoucí na Jablonec nad Nisou.

Čtěte také

„Liberecký kraj podrobně monitoruje stav dopravy na okolních úsecích silnic ve svém vlastnictví. Vzhledem k nárůstu dopravy na úzkých komunikacích III. třídy v obci Rádlo a v úseku Radoňovice - Pelíkovice jsme se rozhodli změnit pořadí důležitosti výkonu zimní údržby a tyto silnice mají nyní vyšší prioritu,“ řekl statutární náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták.

autor: reČRoL | zdroj: Liberecký kraj
Spustit audio

Související