Propojení nejhezčích míst od západu k východu vám naši zemi ukáže jinak, tvrdí autor tras Via Czechia

30. červen 2021

Hostem Pavla Kudrny v pořadu Setkání u mikrofonu byl Jan Hocek, autor nejdelších turistických tras v České republice Via Czechia.

Projekt Via Czechia vznikl v roce 2020 a získal si velkou pozornost. Trasy jsou koncipované samostatně pro pěší, cyklistiku a lyžařskou turistiku a jejich celková délka činí 5280 km.

Kolik je v Česku značených turistických a cyklistických tras? Jaký je rozdíl mezi Severní a Jižní stezkou od západu k východu, které Jan Hocek vytyčil? Jaká jsou jeho bývalá a současná povolání? Co všechno cestovatele může potkat? Za jak dlouho se dá trasa Via Czechia urazit? A je vhodná pro všechny? Poslechněte si rozhovor.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.