Při nizkosacharidové dietě hubneme nejdřív vodu, tuky až po delší době. A přidá se únava, upozorňuje nutriční specialistka

21. březen 2022, aktualizováno

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační snímek | Foto: Hans Martin Paul, Pixabay, Licence Pixabay, ©

Host dopoledne pod Ještědem: Romana Šrýtrová, nutriční terapeutka

Tukožroutská polévka, dieta podle krevních skupin, dělená strava. Uděláme cokoli, jen abychom se zbavili nadbytečných kilogramů. Nutriční terapeutka liberecké nemocnice Romana Šrýtrová nás seznámila s dietami, které můžou ohrozit zdraví, prozradila, proč bychom se neměli vyhýbat sacharidům, i jak vypadají příznaky, kdy tělu schází potřebné vitamíny a minerály.

Naše tělo je uzpůsobené na trávení smíšené stravy, ale dobrým efektem dělené stravy je, že si lidé víc hlídají svůj jídelníček a také si jídlo většinou sami připravují…
Romana Šrýtrová, nutriční terapeutka

Čtěte také

Jaké diety jsou teď „v módě“? Jaký je běžný denní příjem sacharidů běžného člověka a je z výživového hlediska vhodná? Mají se sacharidy z jídelníčku úplně vyloučit? Jaký je rozdíl mezi nízkosachridovou a keto dietou? Může fungovat takzvaná „dělená strava“? V čem spočívá dieta „raw“ a je pro každého vhodná? Co způsobuje nezřízenou chuť na sladké, která čas od času každého z nás přepadne? Proč bychom se měli zajímat o energetickou hodnotu jídla, které jíme? V čem je zdánlivě „zdravější“ kokosový tuk zrádný? A jaká dieta je vhodná pro děti? Poslechněte si rozhovor.

Související