Při nizkosacharidové dietě hubneme nejdřív vodu, tuky až po delší době. A přidá se únava, upozorňuje nutriční specialistka

21. březen 2022, aktualizováno

Tukožroutská polévka, dieta podle krevních skupin, dělená strava. Uděláme cokoli, jen abychom se zbavili nadbytečných kilogramů. Nutriční terapeutka liberecké nemocnice Romana Šrýtrová nás seznámila s dietami, které můžou ohrozit zdraví, prozradila, proč bychom se neměli vyhýbat sacharidům, i jak vypadají příznaky, kdy tělu schází potřebné vitamíny a minerály.

Naše tělo je uzpůsobené na trávení smíšené stravy, ale dobrým efektem dělené stravy je, že si lidé víc hlídají svůj jídelníček a také si jídlo většinou sami připravují…
Romana Šrýtrová, nutriční terapeutka

Čtěte také

Jaké diety jsou teď „v módě“? Jaký je běžný denní příjem sacharidů běžného člověka a je z výživového hlediska vhodná? Mají se sacharidy z jídelníčku úplně vyloučit? Jaký je rozdíl mezi nízkosachridovou a keto dietou? Může fungovat takzvaná „dělená strava“? V čem spočívá dieta „raw“ a je pro každého vhodná? Co způsobuje nezřízenou chuť na sladké, která čas od času každého z nás přepadne? Proč bychom se měli zajímat o energetickou hodnotu jídla, které jíme? V čem je zdánlivě „zdravější“ kokosový tuk zrádný? A jaká dieta je vhodná pro děti? Poslechněte si rozhovor.

Spustit audio

Související