Možnosti vybrat si a zároveň pohlídat lepek v jídle jsou, můžete i mlsat, říká nutriční terapeutka
Na křupavý rohlík nebo voňavý pšeničnožitný chléb by měli zapomenout lidé, kteří mají onemocnění celiakie. Jak si i přesto dopřát pečivo, které neublíží, poradí zkušená nutriční terapeutka Romana Šrytrová, se kterou si připomeneme, jaké jsou nejčastější příznaky tohoto onemocnění, v čem spočívá, jak si sestavit jídelníček, a také přidá recepty na zdravé mlsání.
Související
-
Celiakie: Jak Vám alergie na lepek změní život
Celiakie je neléčitelné onemocnění, které se projevuje nesnášenlivostí lepku. S nutriční terapeutkou Evou Drobníkovou si Pavel Kudrna povídal o tom, co nemoc způsobuje.
-
Držet bezlepkovou dietu bez důvodu nikomu nepomůže
Čemu se v jídelníčku vyhnout při bezlepkové dietě? Je průjem příznakem Covid-19? Nejen na tyto otázky odpovídá nutriční poradkyně z FN Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser