Možnosti vybrat si a zároveň pohlídat lepek v jídle jsou, můžete i mlsat, říká nutriční terapeutka

Na křupavý rohlík nebo voňavý pšeničnožitný chléb by měli zapomenout lidé, kteří mají onemocnění celiakie. Jak si i přesto dopřát pečivo, které neublíží, poradí zkušená nutriční terapeutka Romana Šrytrová, se kterou si připomeneme, jaké jsou nejčastější příznaky tohoto onemocnění, v čem spočívá, jak si sestavit jídelníček, a také přidá recepty na zdravé mlsání.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.