Posílejte vzorky džemů a marmelád. Uzávěrka Kunratické JamParády se blíží

29. září 2020

Už od roku 2013 se v Kunraticích na Frýdlantsku koná soutěž ve vaření marmelád. Kunratická JamParáda se stala největší akcí svého druhu minimálně ve střední Evropě. A bude i letos. Termín pro přihlášení a zaslání vzorků se krátí.

Čtěte také

Největší soutěž ve vaření marmelády ve střední Evropě Kunratická JamParáda spěje do finále. Každý, kdo se chce Kunratické JamParády zúčastnit, musí pořadatelům dodat jednu větší, 200 mililitrovou, nebo dvě menší 100 mililitrové skleničky od každé soutěžní marmelády. Vzorky můžete donést nebo poslat na kunratický obecní úřad a co se s nimi děje dál si poslechněte v reportáži.

Jeden soutěžící může přihlásit maximálně deset marmelád. Ty pořadatelé po uzávěrce rozdělí do jednotlivých kategorií, losem jim přidělí soutěžní čísla a pak bude řada na porotě, ve které bude i přes loňskou náročnou premiéru také náš redaktor Jaroslav Hoření. „Už teď víme, že veřejná ochutnávka nejspíš nebude. Vyhlášení výsledků chystáme na 7. listopadu ve dvou variantách. Jedné, takové menší za účasti alespoň minimálního počtu lidí a druhé v online verzi. Ale to je ten nejhorší případ, protože jsme opravdu rádi, když ty lidi vidíme naživo,“ říká za pořadatele nezávislý starosta Kunratic Milan Götz.

Pokud už máte vzorky marmelád a džemů do soutěže připravené, tak je do Kunratic pošlete hned, aby pořadatelé ale i pošťáci kolem 15 října nebyli zavaleni balíčky se vzorky.

Spustit audio

Související