Operátorům tísňové linky liberecké záchranné služby pomáhají takzvaní netísňoví pracovníci z TULky. Ulevují jim od administrativní práce

5. červen 2023 14:10

Liberečtí záchranáři za rok 2022 odbavili téměř 200 tisíc telefonátů, s netísňovým voláním a také s administrativou jim proto pomáhají studenti Technické univerzity v Liberci.

Čtěte také

Zdravotnické záchranné službě v Liberci hrozí, že během krátké doby přijde najednou o několik operátorů tísňové linky. Celkem osm z nich zvažuje odchod do předčasného důchodu. I proto se záchranáři dohodli na spolupráci se studenty Technické univerzity v Liberci z oboru záchranář.

Pracují na takzvané netísňové lince, kde zajišťují konzultace s lékaři nebo transporty pacientů do nemocnic. Ulevují také dispečerkám od administrativní práce a připravují se tak na budoucí povolání záchranáře.

Se studentkou Veronikou Chlumskou, která na netísňové lince pracuje a s dispečerkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Janou Prokůpkovou natáčela redaktorka Eva Malá, poslechněte si reportáž.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související