Nebezpečná hra na náhodu. Na jedné křižovatce má přednost tramvaj, na další už ne, semafory zatím chybí

V centru Liberce se dopravní značení mění i přes zimu. Výrazným příkladem je odstranění světelné signalizace přijíždějící tramvaje u okružní křižovatky u terminálu MHD. Nová dopravní situace je složitější pro všechny řidiče, ať řidiče tramvají, tak automobilů.

V centru Liberce vzniklo nové dopravně nebezpečné místo. Průjezd tramvaje přes ulice Lipová a Na Bídě u terminálu Fügnerova už nesignalizují semafory. Navíc v Lipové tramvaj dává přednost automobilům, Na Bídě je tomu naopak. Redaktor Jaroslav Hoření se proto na místo vydal s dopravním expertem Romanem Budským.

V čem se situace u terminálu podle dopravního experta hlavně nebezpečná? Jak chybějící semafory na frekventované křižovatce vysvětluje Jiří Šolc, náměstek primátora města Liberce, zvolený na SLK? Kdy a jaká světelná signalizace se na místo vrátí? Poslechněte si reportáž.

Nová světelná signalizace u terminálu MHD nebude určené jen tramvajím a motoristům, ale jeho součástí bude i semafor pro chodce na současném přechodu přes Lipovou ulici. To zajistí větší bezpečnost chodců a zvýší propustnost okružní křižovatky. Pánové Jaroslav Hoření a Roman Budský se na místo samozřejmě vrátí.

Spustit audio

Související