Na Rádelský mlýn se vrací dělníci. Co to bude znamenat pro dopravu?

23. únor 2021 09:11

23. února se po zimní přestávce opět začíná pracovat na stavbě mimoúrovňové křižovatky na silnici I/35 mezi Libercem a Turnovem Podrobnosti zjišťovala Jana Švecová.

Čtěte také

Do 22. února 2021 mohli řidiči jezdit přes stavbu budoucí křižovatky ve dvou pruzích, teď se doprava v obou směrech, tedy jak od Liberce, tak od Turnova, vrací zpátky do jednoho pruhu. Původně měly být otevřeny tři pruhy, ty by ale musely být dostatečně široké, což v některých úsecích možné není. Řidiči by na změnu režimu měli být upozorněni dopravními značkami s dostatečným předstihem, a to v obou směrech.

Co už je hotové?

K 23. únoru 2021 je kompletně dokončený jízdní pruh ve směru z Liberce na Prahu, ve kterém se bude dočasně jezdit oběma směry. Zčásti je dokončena nová rampa, která povede dopravu od Liberce směrem na Rychnov a Jablonec nad Nisou. „Začátkem března začnou stavební práce v pruhu z Turnova na Liberec, bude se tam frézovat a také se bude demolovat stávající most,“ popsal následující plán vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Pokračovat budou i práce na dokončení smyčky na mostě, která dovede dopravu od Liberce na Rychnov a Jablonec.

Čtěte také

Mimoúrovňová křižovatka má být dokončena v prosinci 2021. Původně měly stavební práce trvat až do července 2022, Ředitelství silnic a dálnic ale termín dokončení posunulo na letošek. Do konce března ještě platí všechna dopravní omezení na silnicích, která zkracují cestu do Jablonce od Hodkovic nad Mohelkou, přes Pelíkovice, nebo Šimonovice.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související