Na autodromu v Sosnové startuje akce pro začínající řidiče. „Ošahat“ si volant můžete až do prosince

6. květen 2021 09:54

Máte vy nebo vaši příbuzní čerstvě řidičský průkaz? Právě pro vás je určená série školení pro mladé řidiče - začátečníky na autodromu v Sosnové. Kurzy pro čerstvé absolventy autoškol pořádá Asociace autoškol ve spolupráci s policií. Podrobnosti shrnula redaktorka Jana Švecová.

Kurzy jsou určené hlavně pro řidiče, kteří udělali autoškolu a rádi by si řízení ještě trochu „osahali“ v praxi. Akce je zaměřená hlavně na řidiče začátečníky do 24 let, protože právě ti patří podle policistů do rizikové kategorie. Podle organizátorů se současná výuka v autoškolách víc zaměřuje na znalosti pravidel a samotnou obsluhu vozu, méně je už ale připravuje na rizika, se kterými se mohou na silnicích setkat.

Termíny 2021 pro Liberecký kraj – Autodrom Sosnová

  • 20. května 8:00
  • 11. června 8:00
  • 15. července 8:00           
  • 20. srpna 8:00   
  • 9. září 8:00         
  • 15. října 8:00     
  • 4. listopadu 8:00
  • 3. prosince 8:00

Přijeďte svým vozem

Kromě řidičského oprávnění musí přihlášení zájemci přijet vlastním autem, ve kterém výcvik absolvuji; a to proto, aby snadněji zvládli přechod z autoškoly a věděli, co jejich auto v nečekaných situacích dovede, protože někdy nemusí přechod na jiný typ vozu odpovídat jejich začátečnickým zkušenostem.

Řidiči se v kurzu na autodromu mají možnost setkat třeba s dopravním psychologem, čeká je i přednáška hasičů a policie o tom, jak se chovat při dopravní nehodě. Podstatnou částí je samozřejmě nácvik některých situací: „V praktické části si budou zkoušet ovládání vozidla, ať už se jedná o smyk, průjezd zatáčkou, nebo jízdu na mokré vozovce,“ popsala mluvčí krajské policie Vladimíra Šrýtrová.

Akce tohoto typu se nekoná poprvé, letos je kromě koronavirových opatření a povinných respirátorů novinkou to, že se jí mohou zúčastnit také rodiče mladých řidičů. Kurzy jsou pro všechny zájemce zdarma. Přihlásit se na některý z termínu v Sosnové, ale i jinde v České republice, můžou čerství absolventi autoškoly i další zájemci do 24 let zde.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související