Lidé se báli, pečovatelák v Turnově dostal ochranku

12. únor 2020 09:24

Město Turnov přistoupilo k mimořádnému kroku. Zaplatilo pečovatelskému domu v Granátové ulici soukromou bezpečnostní agenturu. Senioři, osamělé matky i zdravotně postižení se tam necítili bezpečně.

Dům s pečovatelskou službou v Granátové ulici v Turnově začala hlídat bezpečnostní agentura. Důvodem bylo neurvalé chování, hluk a nepořádek, který dělali na chodbách rozlehlé budovy nezvaní návštěvníci. Ti se pod výmluvou, že jdou navštívit známého, dostávali do objektu hlavně v noci a o víkendech. Tedy v době, kdy tam nejsou pečovatelky.

Dům teď hlídá bezpečnostní agentura

Čtěte také

Podle vedoucí domu s pečovatelskou službou Jany Čejkové obyvatelům doporučovali, aby volali strážníky. Ti ale raději trpěli, jak potvrdila místostarostka Turnova Petra Houšková z Nezávislého bloku. „ Starší lidé mají obavu volat policii, vnímají to jako velice nepříjemné, možná i nebezpečné, takže ne vždycky docházelo včas k zásahu,“ dodává.

Nezvaní návštěvníci dělali na chodbách budovy nepořádek

Teď kontroluje vstup do budovy v noci a o víkendech ostraha ze soukromé bezpečnostní agentury, kterou hradí město. O tom, co bude dál, budou radní ještě rozhodovat. Jak potvrdil starosta Tomáš Hocke z Nezávislého bloku, město zároveň začalo řešit problémové nájemníky bytů v domě.  

Spustit audio

Související