Lidé nechtějí být na problémy sami, potřebujeme sdílet, popisuje zakladatelka portálu StoryShare

13. červen 2022

V Liberci vzniká internetový portál, který by měl lidem pomoci v situacích, kdy si nevědí rady, zaskočily je psychické problémy, ale vyhledat psychologa je pro ně problém. Na portálu najdou nejen řešení na příkladech podobných příběhů, ale budou se moci i vypovídat nebo se dočkají odborné rady.

Čtěte také

Snad každý se někdy dostane do situace, se kterou by se chtěl někomu svěřit, vypovídat se a dočkat se rady. Ne každý má ale komu, nebo nechce nikoho obtěžovat. Díky rodícímu se projektu StoryShare, za kterým stojí liberecká psycholožka a psychoterapeutka Michaela Houdková, by měli najít odbornou pomoc na internetu.

„Lidi nechtějí být na problémy sami, potřebujeme ty věci s někým sdílet, hlavně v dnešní době, která je hodně nejistá. Účel je, aby tohle místo měli a dostali tam nejen podporu od lidí, ale také odbornou podporu a mohli se nějak zorientovat v tom, co řeší,“ popsala projekt Michaela Houdková.

Čím je portál jedinečný? Jak je zaručena anonymita? A jakým způsobem bude služba fungovat? Poslechněte si v záznamu rozhovoru.

Spustit audio

Související