Liberečtí volejbalisté si chtějí napravit reputaci po loňské sezóně. Na plány i změny v týmu jsme se zeptali sportovního ředitele Pavla Šimoníčka

8. místo po základní části a konec ve čtvrtfinále play-off extraligy. Taková byla loňská sezóna volejbalistů Liberce v nejvyšší soutěži. Teď kádr mužstva doznal výrazných změn s přáním, aby se Dukla vrátila zase na přední pozice. Se sportovním ředitelem Liberce Pavlem Šimoníčkem si o tom povídal Pavel Petr.

„Po dvanácti letech skončil trenér Nekola. Máme tady nového trenéra, domluvili jsme se na tři roky. Zasáhli jsme i do toho, že chceme doopravdy mít kvalitu a zároveň chceme vychovávat i naše vlastní odchovance. Tak jsme udělali takový trošku mix, ale abychom tu kvalitu dosáhli, máme největší zahraniční posily v historii Dukly. Máme tady ze čtrnáctičlenného kádru sedm hráčů ze zahraničí a sedm hráčů českých,“ přiblížil změny v týmu Pavel Šimoníček.

A co rozhodlo pro nového trenéra Martina Démara? „Vynikající trenér, bývalý vynikající hráč, a loni dokázal, když se vrátil z Francie, že v Příbrami postavil tým, který konkuroval těm nejlepším týmům v České republice. Po základní části byli třetí a my věříme, že to nejen zopakuje, ale třeba i zlepší,“ doplnil sportovní ředitel libereckých volejbalistů.

Jaké má klub v následující sezóně ambice? A na co se můžou fanoušci těšit při 75. výročí klubu? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související