Jakou pokutu může dostat cyklista pod vlivem alkoholu? I na to jsme se zeptali policejní mluvčí Vladimíry Šrýtrové

Hostem v Dopoledni pod Ještědem byla krajská policejní mluvčí a koordinátorka prevence Vladimíra Šrýtrová. Tématem jejího rozhovoru s Ivetou Kalátovou bylo léto z pohledu policie.

To je podle podle Vladimíry Šrýtrové specifické hlavně větším počtem velkých festivalů i dalších kulturních a sportovních akcí, na kterých lidé nadměrně konzumují alkohol nebo jiné návykové látky.

„Ta trestná činnost, kterou pak policisté musí řešit, jsou různé rvačky, fyzická napadení a nejvíce asi krádeže. Krádeže prosté, při sobě, to znamená různé odcizené mobilní telefony, peněženky třeba ze zadní kapsy kalhot, nebo volně odložené i v neuzamčených vozidlech a podobně,“ přiblížila Valdimíra Šrýtrová.

Policisté také během letních zábavových a kulturních akcí často kontrolují řidiče, kteří z festivalů odjíždějí, jestli nejsou pod vlivem omamných látek. V areálu dané akce předtím rozdávají jednorázové testy na alkohol či drogy, které si zájemci můžou udělat předtím, než sednou za volant.

A co dalšího ještě v rozhovoru uslyšíte? Třeba to, jak vysokou pokutu může dostat cyklista pod vlivem alkoholu, jaká je v létě nehodovost, nebo kde jsou v Libereckém kraji úseky častých dopravních nehod.

Spustit audio

Související