Liberecká zoo otevřela pro veřejnost nové bistro, úpravy jeho okolí ale musí ještě počkat

5. červenec 2023

Zoologická zahrada v Liberci má nové bistro. Terénní úpravy v jeho okolí ale zatím nemohla dokončit, kvůli hnízdění dravců v nedalekých voliérách. Ti potřebují klid, aby mohli odchovat mláďata.

Čtěte také

Liberecká zoo otevřela pro návštěvníky nové bistro. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se ovšem okolní terénní úpravy nezastavily kvůli dravcům. Ti jsou ve voliérách naproti bistru a hlučné úpravy bylo nutné odložit, protože vzácní dravci začali na konci roku 2022 hnízdit. A hnízdění je doba, kdy by ptáci měli mít klid a rušit by je měli maximálně procházející návštěvníci.

„První červencový víkend jsme si mohli dovolit bistro otevřít a podrobit ho takzvané zatěžkávací zkoušce. A všechno proběhlo na výbornou, bez větších zádrhelů, proto jsme se rozhodli mít i nadále bistro v provizorním režimu otevřené, 7 dní v týdnu,“ potvrdila mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Během pozastavených prací odchoval dvě mláďata pár orlosupa bradatého a jedno sup hnědý. Úpravy okolí nového bistra v liberecké zoo budou pokračovat pravděpodobně v polovině prázdnin.

V zoologické zahradě natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související