Létající kola, adrenalinové zážitky. 10. JBC 4X Revelations na Dobré vodě v Jablonci nad Nisou

14. červenec 2023

V Jablonci nad Nisou, v lyžařském areálu Dobrá voda, se v sobotu 15. července pojede závod ve fourcrossu horských kol JBC 4X Revelations. Jde o jízdu na horských kolech po sjezdovce, kde nejrychlejší vyhrává.

Do Jablonce nad Nisou se vrací světový fourcross, možná nejšílenější závod horských kol na českém území, kdy v jednotlivých jízdách zdolávají nástrahy trati čtyři jezdci současně. Předchozích devět ročníků ovládl vždy hlavní organizátor akce Tomáš Slavík.

Adrenalinová podívaná přilákala v předchozích letech tisíce fanoušků, ročník 2023 je už desátý.

„Závodím už spoustu let, jsem nejstarší na startu závodu, takže mám spoustu zkušeností a dokážu dobře číst trať a předjíždět. Ale vyhrát tady je velká výzva, protože Tomáš Slavík je výborný na své trati, je tady neporažený, je to těžká výzva,“ prozradil jeden z jezdců fourcrossu Scott Beaurmont.

„Já udělám, co bude v mých silách. Každý dělá chyby a Tomáš tady zatím byl vždy bezchybný. My ostatní teď doufáme, že nějaké malé chyby udělá a my je využijeme,“ dodal.

Závod je poprvé finálovým závodem světové série ve fourcrossu horských kol a nabídne i bohatý doprovodný program.

V pátek jsou na programu kvalifikační jízdy a také dětský závod. Sobotu odstartuje v 18 hodin slavnostní zahajovací ceremoniál, hlavní závod se jede mezi sedmou a půl devátou večer.

Program začal už ve čtvrtek 13. července prvními tréninky. S mikrofonem se tam byl podívat redaktor Patrik Fišer, poslechněte si reportáž.

autoři: Patrik Fišer , reČRoL
Spustit audio

Související