V Jablonci nad Nisou začal úklid budovy bývalých městských lázní. Mohly by znovu ožít

13. červenec 2023 15:10

Jablonecká radnice by zchátralou budovu chtěla zachránit, vedení města zvažuje, že by tam nechalo obnovit lázeňský provoz. V současné době nechává zpracovat studii proveditelnosti.

Do budovy bývalých městských lázní v Jablonci nad Nisou ve čtvrtek 13. července 2023 nastoupila úklidová četa. Prostory od půdy po sklep, včetně bazénové části, začala vyklízet zhruba dvacítka lidí.

Vedení radnice by chtělo secesní stavbu z roku 1910 navrátit původnímu účelu, nechává si proto zpracovat studii proveditelnosti. Podle primátora Miloše Veleho z ODS bude odstraňování odpadu po bezdomovcích trvat několik týdnů. „Několikrát v průběhu let došlo k tomu, že se sem někdo vloupal. Řeknu úplně na rovinu, bydleli tady i bezdomovci. Dole jsme našli i injekční stříkačky. První, co uděláme, jakmile to uklidíme, tak ten objekt musíme elektronicky zabezpečit,“ uvedl primátor.

Vedení radnice má s budovou, která byla postavená v roce 1910 na počest císaře Josefa II. podle projektu architekta Roberta Hemmricha, velké plány. Znovu by mohla ožít lázeňstvím a dalšími službami pro očistu těla i duše.

Co všechno by v lázních mohlo být? Poslechněte si reportáž.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související