Křížky a kolečka jedou i v digitální době! Byli jsme na česko-slovenském mistrovství škol v piškvorkách

14. listopad 2023

Snad každý se nejen ve škole někdy zabýval křížky a kolečky na čtverečkovaném papíře, tedy piškvorkami. Při vyučovací hodině jsme se za to pochvaly nedočkali, ale v polovině listopadu 2023 tomu bylo naopak. Alespoň na libereckém Gymnáziu F. X. Šaldy, kde se konalo jedno ze základních kol česko-slovenského mistrovství v piškvorkách, na místě byl i redaktor Jaroslav Hoření.

V libereckém Gymnáziu F. X. Šaldy se konalo jedno ze základních kol česko-slovenského mistrovství v piškvorkách

V budově Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci se 13. listopadu konal turnaj základních škol, 14. listopadu turnaj škol středních. Celkově se do letošního 15. mistrovství pIšQworek, jak se klání oficiálně jmenuje, přihlásilo přes 600 škol, což představuje rekordních více než 6 500 účastníků z Česka a Slovenska.

V Libereckém kraji to je již třetí turnaj, jeden ze základních se uskuteční ještě ve čtvrtek 16. listopadu v Semilech, a jeden už odehráli 8. listopadu v SPŠ strojní a elektrotechnické a VOŠ na Masarykově třídě v Liberci.

Po základních kolech budou následovat krajská kola mistrovství, v Libereckém kraji to bude 20. listopadu znovu v prostorách libereckého Gymnázia F. X. Šaldy. Velké finále se odehraje začátkem prosince na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Hrají se piškvorky stále klasicky, na kostičkovaném papíře, nebo pomocí moderních technologií? Čím je takový piškvorkový turnaj dětem přínosný? A jak to studentům v oblastním kole turnaje šlo? Poslechněte si záznam.

Spustit audio

Související