Kombinovat kolo a lyže jako sportovec i organizátor? Šestnáctiletý Matyáš Fanderlik ví, jak to zvládnout

25. prosinec 2022

Cyklistika a běžecké lyžování mohou mít mnoho společného. V případě šestnáctiletého Matyáše Fanderlika to stoprocentně platí. Aktivně se oběma sportům věnuje, navíc se podílí na organizaci. Volný čas je pro něj tak prakticky vzácností. Ani na školu pochopitelně nezapomíná.

Čtěte také

Matyáš Fanderlik má sport má v krvi díky rodinnému zázemí. Kolu a lyžím se nevěnuje jen jako závodník. Pouští se i do organizace lyžařských závodů na Českolipsku. A jeho starší bratr David je cyklistickým manažerem a tak také jemu pomáhá s chodem týmu.

Hlavní je ovšem pro něj vlastní sportování. V lyžařské stopě reprezentuje bedřichovský ED Systém Silvini team a zatím nejvíc ho oslovila Jizerská padesátka. Poslední ročník si na vlastní kůži vyzkoušel a právě s bedřichovským závodem má spojené přání.

Poslechněte si lyžařsko-cyklistické povídání, které s Matyášem Fanderlikem natočil redaktor Pavel Petr.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.