Kam na letní výlet v našem kraji? Poradil Bořivoj Pohl z libereckého turistického oddílu

I když Liberecký kraj není velký rozlohou, přesto nabízí více jak 2 680 kilometrů turistických tras. Je tady také přes 50 hradů a zámků a téměř 40 rozhleden. Hostem ve studiu Českého rozhlasu Liberec byl Bořivoj Pohl z turistického oddílu při TJ Lokomotiva v Liberci, řeč tak byla hlavně o výletech.

„V Libereckém kraji, který má několik význačných turistických oblastí, jako jsou Jizerské hory, Český ráj, Lužické hory, Máchův kraj a Krkonoše, se nabízí velké množství pořádání různých pěších i cyklovýletů pro všechny skupiny turistů,“ shrnul zajímavé oblasti našeho kraje Bořivoj Pohl.

Kromě tradičních výletů na památky, rozhledny nebo za přírodními krásami jsou v poslední době populární i poznávací výlety do takzvaného Křišťálového údolí. To je oblast s velkou koncentrací sklářských, šperkařských a bižuterních firem, které turisté můžou navštívit a sledovat tak sklářské mistry přímo při práci. Oblast Křišťálového údolí sahá od Kamenického Šenova přes Nový Bor, Heřmanice, Jablonec nad Nisou, Železný Brod, Desnou až po Harrachov.

A jaký nám dal zkušený turista tip na netradiční výlet v Libereckém kraji? To se dozvíte v záznamu rozhovoru Bořivoje Pohla s moderátorkou Ivetou Kalátovou. Dozvíte se také o tradičních výletnických trasách a samozřejmě i o tom, jak se takové cesty udržují a značí. Řeč byla i o tom, jak se můžete stát značkařem.

Spustit audio

Související