Jak naučit děti zdravě a správě jíst a také vařit. Nevyhánějte je z kuchyně, říká výživová poradkyně
Špagety s kečupem a sýrem, párek s hořčicí, nebo zmražená pizza. To jsou obvykle jídla, která si umí některé děti připravit samy. Jak je ale naučit vařit zdravě, vážit si jídla a neplýtvat jím? I o tom si s výživovou poradkyní Evou Kundrátovou povídala redaktorka Iveta Kalátová.
Když maminka pobíhá a k jídlu si nesedne, dítě si návyk sedět u jídla taky nevypěstuje…
Eva Kundrátová, výživová poradkyně
Čtěte také
Co jako dítě sama ráda jedla poradkyně Eva Kundrátová? Mají děti dobrý příklad ve stravování v rodině? Jsou sami rodiče ochotní věnovat čas přípravě jídla a společnému stolování? Jak s vypěstováním správných stravovacích návyků nejlépe začít? Jsou současné děti „zmlsané“?
Kdy je správný čas, vzít děti do kuchyně a nechat je pomáhat při přípravě jídla? Co nejraději vaří děti na příměstských táborech, které Eva Kundrátová pořádá? A proč je chyba odmítnout dítě, když se samo nabídne, že v kuchyni pomůže? Poslechněte si rozhovor.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka