Co je zdravé, může být i megachutné! Tak se děti na táboře učí vařit a péct

17. červenec 2020
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Děti se na táboře učí vařit zdravě, ale chutně

Naše redaktorka Ivana Bernáthová se vydala na příměstský tábor v Liberci, na kterém výživová poradkyně Eva Kundrátová učí děti zdravě vařit a jíst.

Aby děti, s nadváhou i bez, do budoucna netloustly a nepřidaly se k 25 procentům školáků, kteří vycházejí ze základní školy se spoustou kil navíc. To je hlavní cíl příměstského letního tábora pod Ještědem. Děti ve věku od 6 do 13 let tam pečou třeba mrkvové muffiny, učí se dělat chutné saláty, a třeba cukíňáky a používáním různých druhů koření dávat jídlu tu správnou „šťávu". Aby u dětí i méně oblíbená zelenina lákala k mlsání třeba u televize.

Jste také zvědaví na zdravé mlsání? Poslechněte si reportáž. A my přidáváme i 2 recepty, které si s sebou z tábora naše redaktorka přivezla:

Mrkvánky s jablečnou náplní
Cuketové placky
Spustit audio

Související