Co je zdravé, může být i megachutné! Tak se děti na táboře učí vařit a péct
Naše redaktorka Ivana Bernáthová se vydala na příměstský tábor v Liberci, na kterém výživová poradkyně Eva Kundrátová učí děti zdravě vařit a jíst.
Aby děti, s nadváhou i bez, do budoucna netloustly a nepřidaly se k 25 procentům školáků, kteří vycházejí ze základní školy se spoustou kil navíc. To je hlavní cíl příměstského letního tábora pod Ještědem. Děti ve věku od 6 do 13 let tam pečou třeba mrkvové muffiny, učí se dělat chutné saláty, a třeba cukíňáky a používáním různých druhů koření dávat jídlu tu správnou „šťávu". Aby u dětí i méně oblíbená zelenina lákala k mlsání třeba u televize.
Jste také zvědaví na zdravé mlsání? Poslechněte si reportáž. A my přidáváme i 2 recepty, které si s sebou z tábora naše redaktorka přivezla:
Související
-
Eva Kundrátová – výživová poradkyně
Česká populace nabírá na váze, a s nadměrnými kilogramy se potýkají i děti.
-
Dalších 9 výrobků v Libereckém kraji získalo značku Regionální potravina
O tuto značku soutěžili výrobci z Libereckého kraje už pojedenácté. Letos ji chtělo získat 81 produktů od 24 výrobců. Dosáhlo jich na ni 9.
-
Dětem sport není cizí. Byli jsme ve Škole sportu ve Víchové nad Jizerou
Spousta dětí si poslední dobou zvykla trávit čas před monitorem počítačů nebo s mobilním telefonem v ruce. Ne ale všechny. Přesvědčil se o tom i náš sportovní redaktor.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka