Jablonecký stadion Střelnice čeká oprava. Povrch fotbalového hřiště odtěží až do metru

12. srpen 2021 13:27

Radnice v Jablonci nad Nisou plánuje celkovou rekonstrukci povrchu tamního fotbalového stadionu. Trávník je podle majitele, tedy města Jablonce, už za hranicí životnosti. Potvrdilo to i jarní kolo ligové soutěže.

Čtěte také

Jablonečtí radní už schválili přípravu projektové dokumentace rekonstrukce stadionu za zhruba půl milionu korun. Teď na ní pracuje vybraná firma, hotová má být do listopadu. Město chce následně požádat o dotaci, například u Národní sportovní agentury. Samotné práce by mohly v ideálním případě začít už v roce 2022.

Cenu opravy by měl právě chystaný projekt upřesnit. Podle náměstka jabloneckého primátora Petra Roubíčka z ODS se dá vycházet z odhadu při rekonstrukci podobných hřišť. Podle něj půjde zhruba o částku ve výši 20 až 25 milionů.

Půjde o celkovou rekonstrukci fotbalového stadionu, při které se musí odtěžit současný povrch až do hloubky jednoho metru. „Pak se tam instaluje hloubkový drenážní systém, na něj plošné rošty teplovodního vytápění, rozvod umělého kropení, návoz plošné drenáže a finální vrstvou bude předpěstovaný travní koberec,“ popsal další postup náměstek Petr Roubíček. Kromě úpravy hrací plochy plánuje radnice také umělý trávník do výběhové zóny a modernizací vytápěcího systému.

Město chystá podobné úpravy i na atletickém oválu. Na jeho obnovu by chtělo peníze sehnat co nejdříve. V roce 2022 totiž atletický oddíl v Jablonci slaví 75 let od svého založení a při této příležitosti by tam rádi, už v novém, uspořádali mistrovství republiky v lehké atletice.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související