Jablonecká ODS požaduje odvolání Milana Kroupy z hnutí ANO. Primátor k tomu nevidí důvod

23. srpen 2019 07:58

Opoziční ODS požádala magistrát v Jablonci nad Nisou o svolání mimořádného zasedání zastupitelů. Důvodem je rozpad koalice a návrh na odvolání primátora Milana Kroupy z hnutí ANO. Kvůli jeho střetu zájmů v minulém týdnu koaliční krize vypukla.

Občanští demokraté zahájili na začátku týdne jednání o nové koalici. Původně chtěli zastupitelé za ODS počkat na řádné zasedání, které je naplánováno na 12. září. Podle zastupitele Miloše Veleho již ale není možné čekat. Důvodem jsou kritické výroky Milana Kroupy na adresu ODS zveřejněná v médiích. Miloš Vele zdůraznil, že Milan Kroupa nemůže být nadále ve vedení města.

„Pan Kroupa nás zaskočil. Začal stavět novou koalici s tím, že by do ní mohla přijít ODS, ale on zůstane primátorem,“ uvedl Miloš Vele z ODS, podle kterého je třeba vymyslet nový formát.

Primátor Milan Kroupa nevidí pro své odvolání důvod

Politici z hnutí ANO s postupem ODS v rámci nového koaličního jednání nesouhlasí a odmítají, že by v čele nového vedení měly být zástupci z ODS. „Oni předpokládali, že je napadáme z hlediska nějaké trestné činnosti, ale já jsem tím spíš myslel, že se mi vůbec nelíbí financování a podpora sportovních spolků a dalších subjektů,“ vysvětluje Milan Kroupa.  

Spustit audio

Související