Český červený kříž v Jablonci nad Nisou hledá nové členy

Donáška jídla a léků pro osamělé a nemocné, zajištění a rozvoz ochranných roušek nebo dezinfekce, telefonická podpora lidí, kteří mají strach - to je jen malý výčet toho co během nouzového stavu zvládli členové a dobrovolníci Českého červeného kříže po celé republice. Jeho zástupci na Jablonecku teď hledají nové členy.

Jablonecký Český červený kříž hledá nové stálé členy. V současnosti jich má sice asi 200, aktivních je ale méně než 20. Jak jsou potřební, ukázal jarní nouzový stav; Červený kříž během něj organizoval pomoc osamělým seniorům, nemocným a dalším potřebným, i rozdělování ochranných roušek a dezinfekce nejen na Jablonecku, ale také na Semilsku a Železnobrodsku. Pomáhat mu tehdy musely stovky dobrovolníků. S ředitelkou jabloneckého oblastního spolku Kateřinou Havlovou na tu dobu zavzpomínala naše redaktorka Lucie Fürstová, poslechněte si reportáž.

Český červený kříž v Jablonci nad Nisou pořádá nábor nových členů. Noví zájemci o členství starší 12 let se můžou hlásit telefonicky nebo e-mailem, můžou ale i osobně přijít do sídla spolku v jablonecké Uhelné ulici.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související