Živě od vás: Vysílání ovoněné kávou z Liberecké pražírny
Iveta Kalátová se s přenosovým vybavením vydala pražit a ochutnávat různé druhy kávy. Jejím hostitelem a průvodcem byl Ondřej Čermák, provozovatel Liberecké pražírny.
Co zvláštního je ve výloze pražírny Ondřeje Čermáka? Podle čeho poznáme kvalitní kávu a která je nejpoužívanější? Patří do kávy mléko, smetana, nebo cukr? A co říká Ondřej Čermák na kávu bez kofeinu? Poslechněte si záznam přímého přenosu.
Související
-
Ristretto, Latte macchiato, Flat white, nebo Lungo? Jak se vyznat v kávě
Také se při pohledu na nabídku kávy nemůžete rozhodnout, protože nevíte, co který z názvů znamená? Hostem Dopoledne pod Ještědem byl majitel kavárny Kristián Kříž.
-
Víte, co je to latte art? V soutěži o nejhezčí kresbu mlékem do kávy zvítězil barista z Liberce
Barista Jakub Souček z Liberce se může pyšnit titulem mistra v Milkdown, v soutěži Latte art pro rok 2020. Zvítězil v konkurenci patnácti baristů z celé České republiky.
-
Voní typicky, vypadá atypicky: Stavbou roku Libereckého kraje je pražírna a kavárna DOK
Letošní ročník Soutěže Karla Hubáčka vyhrál netypický prostor v Liberci. Stavbou roku je pražírna a kavárna DOK na vlakovém nádraží. Natáčela tam kolegyně Šárka Škapiková.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.