Žena zasažená výbuchem v libereckém Králově háji zraněním podlehla. Příčina výbuchu dosud není známa

29. srpen 2019 17:01

V liberecké nemocnici zemřela pětaosmdesátiletá žena zraněná před dvěma týdny při výbuchu v bytě panelového domu v Liberci. Podle mluvčího policie Vojtěcha Robovského podlehla zraněním způsobených výbuchem.

„Poškozená seniorka na následky zranění zemřela v nemocničním zařízení. Soudní pitva, která byla v tomto ohledu nařízena, vykázala, že žena zemřela v přímé příčinné souvislosti se zraněními, která utrpěla v předmětné vyšetřované věci,“ řekl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Čtěte také

Příčina výbuchu, ke kterému došlo v panelovém domě na Králově háji v Liberci 16. srpna, se stále prověřuje. „Vyšetřování probíhá i nadále. Vyžádali jsme si řadu znaleckých zkoumání a expertíz, na jejichž výsledky čekáme,“ uvedl Robovský. Hasiči už dříve za nejpravděpodobnější důvod označili výbuch plynu. Policie zatím v případu nikoho neobvinila.

Tragická událost se stala v panelovém domě v Liberci v ulici Slovenského národního povstání. Výbuch nastal v bytě v sedmém patře a následně způsobil požár. Hasiči kvůli němu evakuovali asi 35 lidí. Zraněna byla pouze zmíněná žena, která nyní zraněním podlehla.

autoři: Eva Malá , | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související