Policie pátrá po ženě, která utekla z nemocničního zařízení v Bohnicích

29. srpen 2019 14:03

Pražští kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešované šestatřicetileté ženě. Dle dostupných informací by se mohla pohybovat v Libereckém kraji.

Kriminalisté zatím bezvýsledně pátrají po šestatřicetileté ženě, která utekla z nemocničního zařízení v Bohnicích koncem května 2017. Žena byla v zařízení hospitalizována na základě rozhodnutí soudu, který jí nařídil ústavní léčení. V březnu 2018 byl na ni vydán příkaz k zatčení a následně v lednu letošního roku také příkaz k dodání do výkonu trestu. Oba příkazy byly vydány v její nepřítomnosti.

pohřešovaná žena

Pohřešovaná se úmyslně vyhýbá státním orgánům, záměrně mění svoji identitu a opakovaně vystupuje pod jinými jmény, k čemuž využívá i cizích dokladů totožnosti. Její poslední pohyb byl zjištěn na území Liberecka a Jablonecka.

Popis hledané osoby: štíhlá, 170 cm vysoká postava a krátké černé vlasy.

Pokud jste ženu spatřili nebo víte, kde se v současné době nalézá, pak neprodleně informujte policisty na kterékoli služebně obvodního oddělení, případně volejte linku 158. Veškeré takto získané informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k jejímu vypátrání.

Pohřešovaná žena by neměla být nebezpečná sobě ani okolí, nicméně má podle kriminalistů sklony k alkoholismu. Poté může být agresivní. Kriminalisté proto vyzývají veřejnost, aby její zadržení přenechali policistům.

autor: Redakce ČRo Liberec | zdroj: Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje
Spustit audio

Související