Zemřel Milan Brunclík, novinář a náš dlouholetý kolega

24. září 2022

Milan Brunclík, spolupracovník Českého rozhlasu, žurnalista a provozovatel regionální televize v Turnově, zemřel v pátek 23. září 2022.

Podle serveru Turnovsko, který smutnou zprávu přinesl, byl Milan Brunclík jediným člověkem s kamerou, který v srpnu 1968 zaznamenal události spojené s příjezdem okupačních vojáků do Turnova.

V libereckém studiu Československého rozhlasu se s Václavem Havlem a Janem Třískou podílel na protiokupačním vysílání. Od roku 1976 až do sametové revoluce mu režim zakázal vykonávat novinářskou činnost, stále ale točil v undergroundu a živil se převážně jako podnikový právník.

V Turnově provozoval regionální televizi RTT, až po internetovou BONUS TV více než 25 let. Čtrnáct let také vyučoval na Univerzitě Karlově televizní žurnalistiku. V roce 2017 mu byla udělena Cena obce Města Turnova.

Čtěte také

V Českém rozhlase Liberec vytvořil nespočet nezapomenutelných reportáží i pořadů, věnoval se hlavně historickým událostem. Každý z nás, jeho spolupracovníků, na něj máme řadu milých vzpomínek, pan Brunclík byl naším váženým, moudrým a vždy ochotným kolegou.

Připomeňte si ho také, v některé z jeho reportáží.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související