Zdravotničtí záchranáři i všeobecné sestry se v Liberci učí pomocí nových moderních technologií

Budoucím všeobecným sestrám i zdravotnickým záchranářům na Fakultě zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci slouží virtuální anatomický stůl i figuríny, které reálně napodobí zdravotní komplikace.

Fakulta zdravotnických studií liberecké Technické univerzity pořídila pro své studenty nejmodernější výukové technologie. Budoucí zdravotní sestry, záchranáři, i biomedicínští technici se učí třeba pomocí virtuálního anatomického stolu a figurín, které umějí napodobit nejrůznější zdravotní potíže.

Těšit se studenti můžou i na virtuální realitu, která umí napodobit situace, které na ně čekají v praxi. Podle proděkanky pro vzdělávání a studijní záležitosti Fakulty zdravotnických studií Zuzany Paukertové plánuje univerzita vybudovat celé simulační centrum. „V blízkých letech vznikne v rámci univerzity nové simulační centrum pro výuku našich studentů. Bude to v rámci rekonstrukce budovy E2, kde velkou část bude zabírat právě to výukové simulační centrum,“ popsala.

Co všechno anatomický stůl umí a co všechno dokáží figuríny napodobit? K čemu studentům slouží 3D brýle? Poslechněte si reportáž Tomáše Mařase.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související