VIDEO: Jak vycouvat se sanitkou z jednosměrné ulice na sídlišti? Byli jsme na speciálním kurzu

2. červen 2021 16:54

Zacouvat do úzkého prostoru nebo prokličkovat mezi špatně zaparkovanými auty na sídlišti není nic jednoduchého, zvlášť když řídíte velký sanitní vůz a vezete pacienta, který musí rychle do nemocnice. Jak obtížná je práce řidiče zdravotnické záchranné služby, si vyzkoušeli i studenti liberecké Technické univerzity.

Studenti liberecké Technické univerzity se účastní speciálních kurzů pro řidiče sanitek. Budoucí zdravotnické záchranáře seznamují s řízením zkušení řidiči z krajské záchranné služby. Vysokoškoláci si nejprve museli nastudovat teoretickou část, probrali například předvídání reakcí ostatních řidičů a sledovali videa z reálného provozu. Nakonec je v areálu jedné z libereckých autoškol čekalo řízení tří různých druhů sanitních vozů.

Naše redaktorka byla v sanitce se studentkou III. ročníku studijního programu Zdravotnické záchranářství Petrou Řondíkovou a řidičem Krajské záchranné služby Libereckého kraje Lukášem Jandou při trénování nácviku couvání mezi kužely, poslechněte si to.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL

Související