Zažít StarDance: Tančil s Norou Fridrichovou, v Liberci pořádá taneční kurzy i pro vozíčkáře

Do tanečních kroků se Jan Kohout pustil v 15 letech, po studiích se začal plně věnovat reprezentaci České republiky ve standardních tancích a výuce tance.

Tanečník Jan Kohout

Profesionální tanečník Jan Kohout působí v Liberci, kde mimo jiné založil taneční klub Tanec Liberec. Do studia Českého rozhlasu přijel z lekce tance na vozíku, který také vyučuje. „Učím tanec na mechanickém i elektrickém vozíku, to se učí jen tady a myslím v Praze. Prostory mi poskytlo liberecké Koloseum, které je bezbariérové, takže tam pořádám kurzy i pro vozíčkáře,“ popisuje.

„Tanec je emoce, která přejde k lidem. Dobrý taneční výkon tak nemusí úplně zapůsobit,“ myslí si učitel tance, který se účastnil desáté řady taneční soutěže StarDance, kde tančil s moderátorkou Norou Fridrichovou.

„Zažít StarDance je něco nezapomenutelného. Ze začátku se potkáte s cizím člověkem a pak spolu trávíte čas na zkušebně třeba 2, 3 hodiny denně,“ vzpomíná a tipuje výsledky letošního ročníku: „Velmi dobře dopadne Eva Samková s Jakubem Mazuchem, a určitě Iva Kubelková s Martinem Prágrem.“

Jak organizátoři televizní taneční soutěže vybírají soutěžní páry? Nakolik se Jan Kohout shoduje s porotou StarDance v hodnocení tanečníků a co obdivuje na své favoritce Ivě Kubelkové? Jak důležitá je při tanci pohybová paměť? A v čem jsou muži lepší než ženy? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související