Jste připraveni na plesy? Valčík i foxtrot si můžete připomenout v tanečních kurzech pro dospělé

Zatímco polka nebo valčík nedělá problém asi nikomu, takový foxtrot nebo dokonce tango už může být pro leckoho pořádný oříšek. Zvlášť teď v plesové sezóně. Kdo se ale nechce spoléhat jen na polozapomenuté kroky z tanečních, může to lehce dohnat v tanečních kurzech pro dospělé. Jednu z lekcí takového kurzu, který právě probíhá v jabloneckém Eurocentru, navštívila i naše reportérka.

„Jsou to základní kurzy pro dospělé. Někdo si přijde zopakovat, někdo vůbec zamlada nechodil. V těch základních se bere všechno od začátku. Máme zhruba deset tanců. Standardní tance, máme tam třeba waltz, foxtrot, tango, máme tam latinskoamerické tance, třeba sambu, cha-chu. Národně-společenské – valčík a polka,“ přiblížil učitel tance Josef Svoboda, který taneční kurzy pro dospělé v Jablonci nad Nisou vede.

Prý zatím nezažil nikoho, kdo by se alespoň některé tance nenaučil. „Všechno vychází z přirozených pohybů, z přirozené chůze. Hudba nás vede,“ doplnil Josef Svoboda. Kurzy pro dospělé v jabloneckém Eurocentru začínají každý rok v únoru a navštěvují je lidé od osmnácti do sedmdesáti let.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související