Základní školy v Libereckém kraji dokončují tříměsíční turnus doučovacích kurzů. Co bude dál, nevědí

9. prosinec 2021 10:58

Během distanční výuky se děti potýkaly s problémy, nepochopily látku, neuměly spočítat příklady. Právě pro ně pořádají základní školy v Libereckém kraji na objednávku Ministerstva školství doučovací kurzy. Podle učitelů jsou oblíbené a mají smysl. Neví se ale, jestli budou pokračovat.

Čtěte také

Pro děti, které měly problémy s látkou během distanční výuky, pořádají základní školy v Libereckém kraji doučování. Kurzy po klasickém vyučování jim nařídilo pořádat Ministerstvo školství. Nejprve o ně nejevilo zájem moc dětí, nakonec se ale situace zlepšila a na doučování chodí tisíce žáků. Národní doučovací plán je ale vyhlášený jen do konce roku a není jasné, jestli budou pokračovat dál.

„Dostali jsme peníze na prosinec, ty, co nevyčerpáme, budeme muset vrátit. Mám indicie, že by to v nějaké podobě mělo pokračovat dál, ale zatím nevíme, v jaké. Přišel jen neurčitý e-mail, že se něco připravuje, že by něco mělo pokračovat, ale zatím nevíme, jak to bude,“ popsal situaci s doučovacími kurzy ředitel základní školy Broumovská v Liberci Martin Mikuš.

Jak doučování hodnotí učitelé? Kolik dětí do kurzů chodí? Poslechněte si reportáž Šárky Škapikové.

Spustit audio

Související