VIDEO ohlédnutí: Start Českého rozhlasu Liberec

14. listopad 2016
Koktejl

Budou tomu dva týdny, co ve středu 2. listopadu v 11 hodin zahájil vysílání Český rozhlas Liberec, nové rádio pro Liberecký kraj. V rozhlase panovala nervozita, přípravy byly velké, nakonec se ale vše skvěle povedlo.

Historicky první vstup po 11. hodině patřil generálnímu řediteli Českého rozhlasu Renému Zavoralovi, který popřál všem posluchačům i libereckému rozhlasové partě. Následovaly rozhovory s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou (STAN), ředitelem Českého rozhlasu Liberec Milanem Knotkem nebo s vedoucím Programu Tomášem Benešem.

Novému Českému rozhlasu Liberec popřály taky známé osobnosti, které mají k Libereckému kraji osobní vztah – ať už režisér Zdeněk Troška, houslista Pavel Šporcl nebo zpěvák a herec Josef Zíma.


Naladit nás můžete na Liberecku a Jablonecku na 102,3 FM, na Frýdlantsku 97,4 FM, v Semilech 103,4 FM, v Harrachově a okolí na 107,9 FM nebo na Českolipsku 94,3 FM.

Historický moment je za námi, tehdy československý rozhlas Liberec fungoval do roku 1960 a přesně po 56 letech se „znovuzrodil“ liberecký rozhlas do současné modernější doby s jinou technikou a hlavně s novými kolegy. Mezi ně patří třeba i moderátorka Marcela Augustová, která připravuje pro posluchače libereckého rozhlasu hádanku o obcích a městech Libereckého kraje – pořad Na cestách s Marcelou Augustovou, kreslíř a humorista ze Smržovky Petr Urban alias Ruda Pivrnec, který každý všední den v Minutce pro Rudu Pivrnce glosuje různé události nebo vtipné momenty ze života.

„Že se něco děje, to poznám podle zvláštního ruchu v režii, a potom už se jenom ozve pokyn 'zmlkni', nebo 'mluv dál',“ říká Marcela Augustová

Český rozhlas Liberec je nová stanice pro všechny posluchače Libereckého kraje, kteří vítají rádio plné aktuálních, zajímavých a přínosných informací z našeho regionu, čerstvé zprávy z kraje a různé tematické pořady.

Spustit audio