Ve Smržovce budou závodit lyžníci v dobových kostýmech

Smržovka chystá na dnešek akci s názvem Lyžníci 2019. Jde o recesistickou soutěž v dovednostech na historických lyžích a v dobovém oblečení. Závodit se začne ve tři čtvrtě na jednu.

Podle pořadatelů jsou vítání sportovci a zároveň i milovníci starých časů.

„Upřednostňovány jsou dřevěné lyže bez hran. A samozřejmě dobové oblečení, nebo aspoň něco, co se tomu blíží,“ upřesnil starosta Smržovky Marek Hotovec z ODS. 

Lyžníci 2018 Smržovka

Letošní ročník recesistického závodu je už čtrnáctý.  V průběhu celého odpoledne se lyžníci divákům předvedou v areálu na Kedru ve třech disciplínách. Na programu je paraslalom, sjezd na dojezd a hup-skok-let.

Lyžníci 2018 Smržovka

Paraslalom spočívá v jízdě dvou lyžařů na identických tratích vedle sebe. Vítězí samozřejmě ten rychlejší. Při sjezdu na dojezd musí závodníci nabrat při jízdě z kopce co nejvyšší rychlost, kterou následně využijí k co nejdelšímu dojezdu na protilehlém svahu. Hup-skok-let je název pro skoky na lyžích, které patří k divácky nejatraktivnějším.

Lyžníci 2018 Smržovka

Zápis závodníků bude probíhat od dvanácti do půl dvanácté v areálu na Kedru. Soutěže pak začnou ve tři čtvrtě na jednu. Výsledky vyhlásí v pět hodin v sále smržovského Parkhotelu. Bude následovat taneční veselice s hudbou kapely Benedetta.

Spustit audio

Související