V liberecké knihovně vzniká nová audiokniha pro nevidomé děti

23. duben 2019 08:35

V nahrávacím studiu Krajské vědecké knihovny v Liberci začaly práce na nové audioknize pro nevidomé a jinak postižené děti. Už 18. zvuková kniha vzniká díky projektu  Děti čtou nevidomým dětem, který podporuje i Nadační fond Českého rozhlasu Světluška. 

Pražská režisérka Eliška Bejčková dramatizuje knihu spisovatelky Petry Braunové Dům doktora Fišera.  Hlasy postavám dobrodružného příběhu propůjčí vybrané děti ze škol v celém Libereckém kraji. Hotovou zvukovou knihu, v pořadí už osmnáctou, rozešlou knihovníci zdarma do škol pro nevidomé po celé republice.

V Liberci křtili audioknížku. Napínavý příběh putuje k dětem do škol po celém Česku

Křest audioknihy Zakázané město se neobešel bez Radky Vojáčkové z liberecké knihovny, která vznik audioknížky každý rok připravuje několik měsíců

V obřadní síni liberecké radnice křtili novou audioknihu nazvanou podle stejnojmenné předlohy Martina Vopěnky Spící město. Příběh určený nevidomým dětem nastudovaly a namluvily děti z Libereckého kraje.

Knihovna už věnovala školám pro nevidomé a jinak postižené děti po celé republice víc než 4000 kusů těchto originálních, dětmi načtených zvukových knih, doplňuje knihovnice Radka Vojáčková: „Jsme žádáni, abychom jim cédéčka posílali ve více kusech, protože se dětem moc líbí. Naše zvukové knížky sloužily jako odměna na mistrovství republiky ve sportovních činnostech pořádaných Školou Jaroslava Ježka pro nevidomé a slabozraké děti, z čehož jsme měli obrovskou radost.“

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související